Wat gaan we doen met ons afval?

 afvalEr is meer dan dat er alleen maar ook metalen verpakkingen en drinkpakken in de plastic afvalzak mag vanaf september! De gemeente Renkum wil graag dat er meer afval gescheiden ingezameld wordt.

Door dat te doen is het mogelijk om waardevolle grondstoffen die daar in zitten in te zamelen en daarmee te kunnen behouden. Dat is goed voor het milieu en ook goed voor ieders portemonnee. Daarom heeft de gemeente mensen uitgenodigd om mee te denken over het afvalbeleid. !2 mensen zijn hierop ingegaan en hebben meegedacht. Er zijn brainstormsessies gehouden en alle ideeen die daaruit kwamen zijn opgeschreven en vervolgens beoordeeld door de deelnemers op haalbaarheid en ook op de doelstelling om minder afval te krijgen. Over de mogelijkheden die daaruit voortkwamen kan nu elke inwoner zijn mening geven.

Wat betekent het als we afval beter gaan scheiden?

Hoe jmeer afval gescheiden ingezameld kan worden, hoe minder restafval er is. Restafval wordt verbrand, omdat het niet hergebruikt kan worden. Heel veel afval kan wel hergebruikt worden. Denk maar aan glas en papier en plastic dat we nu al gescheiden inleveren. Dat levert dus weer geld op. Ook tuinafval kan hergebruikt worden. ER wordt compost van gemaakt. Kleding kunnen we in kledingcontainers stoppen. Ook dat wordt hergebruikt, dus we doen al heel veel. Maar hebben we overal een eigen container voor nodig? Of kunnen we het afval ergens in de buurt op loopafstand inleveren? Dat doen we al met glas en kleding. Papier wordt een keer per maand opgehaald. Kan het ook anders? Kan al het restafval missxchien op een centrale plek ingeleverd worden, zodat je dat meteeen kwijt bent thuis? Of is dat te lastig? En hoever willen we lopen met ons afval? Dat zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden.

Op de website van de gemeente staat een enquete hierover. Als je de enquete invult, maak je ook nog eens kans op een VVV-waardebon. Daarom: laat je stem horen over je eigen afval en denk mee over de mogelijkheden.

 

afvalcontainers

Agenda

5 juni vergadering

In Huis van Renkum
agenda volgt

 

15 mei 2018 Buurtwandeling
Heelsum wijk 9 en 10
plattegrond volgt

Adverteerders

Social media

Contact & informatie

Voor contact & informatie kunt u een bericht sturen naar:

 

info@renkumheelsum.nl