Taalcafé Renkum nodigt je uit!

taalcafeOp 29 maart a.s. opent Taalcafé Renkum haar deuren. Aanleiding was de grote wens van statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) om meer bewoners uit Renkum te ontmoeten en met hen in gesprek te komen. Want Nederlands spreken en Nederlandse gewoonten en manier van communiceren leren begrijpen, daar heb je toch echt Nederlanders voor nodig. Een aantal inwoners heeft het initiatief genomen om ook in Renkum een Taalcafé op te zetten. Iedereen is welkom om mee te doen. Iedere woensdagavond van 19.30 - 21.30 in het Huis van Renkum, Europalaan 11. Entree is € 0,50 p.p. en koffie en thee zijn gratis.

In navolging van het bruisende Taalcafé Wolfheze hopen de initiatiefnemers dat ook in Renkum oude en nieuwe bewoners op een gezellige en makkelijke manier met elkaar in gesprek komen. Wekelijks wordt er een thema behandeld en daarna gaan de deelnemers in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Er worden spelletjes gedaan, samen vieren we Nederlandse feesten zoals Sinterklaas en kerst en… er wordt veel gelachen. Veel statushouders uit andere dorpskernen komen nu nog wekelijks naar Taalcafé Wolfheze omdat dit tot nu toe de enige ontmoetingsplek is in de gemeente Renkum voor nieuwe en oude bewoners.
De initiatiefnemers verwachten dat er veel belangstelling zal zijn voor het Taalcafé in Renkum en nodigen van harte Nederlandse plaatsgenoten uit om mee te doen. Want integratie leer je niet uit een boekje. Dat begint met taal en ontmoeting met je dorpsgenoten.

Meer weten? Loop gezellig binnen of bel Jette Rutteman, telefoon 0317 351035 en email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

27 maart vergadering

In Huis van Renkum
agenda volgt

 

15 mei 2018 Buurtwandeling
informatie volgt

Adverteerders

Social media

Contact & informatie

Voor contact & informatie kunt u een bericht sturen naar:

 

info@renkumheelsum.nl