Op 24 februari 2022 organiseerde de initiatiefgroep ‘Beweegtuin Europlein’ een bijeenkomst voor omwonenden van het Europaplein. Daar werd het idee voor een beweegtuin met een jeu de boules baan werd gepresenteerd. De initiatiefgroep heeft vervolgens via fondsenwerving en allerlei acties het benodigde geld bij elkaar weten te krijgen. En nu is het zover: de beweegtuin ofwel het beweegplein wordt geplaatst!

Beweging voor jong en & oud

Naast het al bestaande speeltuintje komen er ook een aantal beweegapparaten. Hiermee kan jong & oud in beweging komen en elkaar ‘spelenderwijs’  ontmoeten. Ook worden er beweegactiviteiten georganiseerd  door onder andere Golden Sports en het Sport- en Beweegteam. Het beweegplein is voor iedereen toegankelijk en nodigt uit tot bewegen, ontmoeten en verbinden.

Inloopbijeenkomst

Met trots willen wij u het ontwerp van het beweegplein laten zien tijdens een inloopbijeenkomst op 25 april aanstaande. U kunt dan tussen 19.30 en 20.30 uur binnenlopen in Huis van Renkum (Europalaan 11). Aanmelden voor de inloopbijeenkomst is niet nodig.

Het beweegplein wordt officieel geopend op 17 mei door Olga Commandeur waarover later meer informatie.

We zien u graag op 25 april 2023 in het Huis van Renkum!