‘Een schilderij van een kat, alsof het was geschilderd door Vincent van Gogh.’ Met behulp van kunstmatige intelligentie kan deze tekst in een paar seconden realiteit worden. Gaat dit kunstenaars vervangen, of wordt het een handig hulpmiddel voor kunstenaars om mee te werken? Kunstenaars Sjoerd en Jippe laten dinsdagavond 23 mei in de Bibliotheek Oosterbeek/De Klipper zien hoe kunst en technologie hand in hand kunnen gaan.

 Kunst & AI

Kunstenaars Jippe Liefbroer en Sjoerd Mol studeerden Art & Design aan Artez in Arnhem. Ze laten je de verbluffende mogelijkheden zien van kunst maken met kunstmatige intelligentie, waaronder DALL-E 2. Dit programma zet beschrijvingen om in hyperrealistische afbeeldingen. Een nieuwe evolutie in de kunstwereld, allemaal met behulp van kunstmatige intelligentie. Natuurlijk houden ze het niet alleen bij de theorie, maar ga je ook zelf aan de slag met dit soort programma’s.

Deze interactieve lezing neemt je mee in de wereld van digitale kunst en daagt je uit om na te denken over de mogelijkheden en de uitdagingen van kunstmatige intelligentie in de kunst. Hoe beïnvloedt deze technologie het maakproces? Waar staan we voor als het gaat om de toekomst van digitale kunst? Wat voor impact heeft het op makers?

 Themaprogramma Kunstmatige intelligentie

De presentatie AI en kunst: de toekomst van de kunstsector is onderdeel van ons themaprogramma over kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie – ook wel artificiële intelligentie of kortweg AI – is inmiddels niet meer weg te denken uit ons bestaan. Maar wat AI is en wat we ermee kunnen, blijft voor velen een vraag. Om meer inzicht te geven in de kansen en risico’s die AI met zich meebrengt, organiseert de Bibliotheek Veluwezoom tot en met juni 2023 een gevarieerd programma over dit onderwerp. Ontdek wat we nog meer organiseren via www.bibliotheekveluwezoom.nl/thema

Meer informatie en aanmelden

De presentatie AI en Kunst: de toekomst van de kunstsector is dinsdag 23 mei van 19.30- 21.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek/De Klipper. De entree is € 10,- voor niet-leden, €7,50 voor leden met een standaard abonnement en gratis voor leden met een plusabonnement. Tickets zijn verkrijgbaar via de Bibliotheek Oosterbeek, tel. 026-333 49 82 en via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.