Om mensen te enthousiasmeren om hun liefde voor boeken te delen, hun kennis te vergroten en andere mensen te ontmoeten, organiseert de Bibliotheek Veluwezoom maandag 18 september van 14.00- 16.00 uur een Meet & Greet met lees- en studiekringen in de Bibliotheek Renkum. Er zijn onder meer proefsessies met lokale lees- en studiekringen, er wordt informatie geboden over digitale bronnen die je als leesclub of studiekring kunt raadplegen en de bibliotheek laat zien hoe je e-books kunt lenen.

Een studiekring. Iets voor jou?
Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt om een onderwerp te bespreken. Tijdens de Meet en Greet is Studiekring Oosterbeek aanwezig om uit te leggen wat een studiekring is en wat het voor je kan betekenen om deel te nemen aan een studiekring. Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend aansluiten en kennismaken met de deelnemers.

Liefde voor boeken delen
Stichting Senia, de landelijke organisatie voor lees-, muziek-en luisterclubs, is aanwezig om te vertellen over de mogelijkheden die hun organisatie biedt. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in literatuur, filosofie of geschiedenis? Dan kun je je aanmelden als belangstellende. Senia zorgt ervoor dat je aansluiting vindt bij gelijkgezinden in je eigen woonplaats.

Digitale bronnen en e-books van de bibliotheek
Via de bibliotheek heb je toegang de Uittrekselbank, Literom, Delpher en nog veel meer. Digitale bronnen die leesclubs en studiekringen goed kunnen gebruiken.
Als leesclub is het soms moeilijk om allemaal tegelijk aan het juiste boek te boek te komen. Daarom kan het handig zijn om e-books te lenen van de online bibliotheek. De bibliotheek laat zien waar je de e-books vindt en hoe je ze downloadt. Neem je e-reader of iPad voor de zekerheid maar vast mee!

Waar en wanneer?
De Meet & Greet met lees- en studiekringen is maandag 18 september van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Renkum. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is beschikbaar op www.bibliotheekveluwezoom.nl/agendawww.bibliotheekveluwezoom.nl/studiekringen en bij de Bibliotheek Renkum, tel. 0317-31 32 23