‘Gelders Arcadië’, zo noemen landschapsarchitecten en toeristenorganisaties liefkozend de Veluwezoom, naar een paradijselijk landschap uit de Griekse oudheid. In de 19e eeuw had het Veluwse landschap ‘met zijne boschrijke heuvelen en valleijen met heldere snelvlietende beken’ een grote aantrekkingskracht op de schilders van de ‘Oosterbeekse School’. Zij zagen het landschap nog voordat adellijke lieden en rijke regenten uit het westen des lands er hun buitenplaatsen lieten bouwen. Dankzij hen weten wij hoe het er toen uitzag. Maar wie waren deze schilders en wat zochten zij hier?
Raymond den Burger vertelt ons meer over deze schilders en over veranderingen van het landschap in de periode 1840 – 1870. En daarmee ook over de reden waarom de meeste schilders weer vertrokken. Als (restauratie-)architect was Raymond verantwoordelijk voor de monumenteninventarisatie van de gemeente Renkum. Tegenwoordig is hij onder meer actief in het Platform Erfgoed Renkum en in de organisatie van de Open Monumentendagen.

Plaats:             Boscafé ‘De Beken’, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum
Datum:           Woensdag 25 oktober 2023
Tijden:            19:30 – 21:30 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur
Kosten:           €7,00 voor toegang en koffie/thee in de pauze. Consumpties vooraf zijn voor eigen rekening.
Aanmelden:  Klik op Aanmelden en Betalen. Zie verder hieronder de Toelichting Aanmelden en Betalen.
Contact:          wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl ; Tel.: 06 3860 6262

Toelichting ‘Aanmelden en Betalen

Als je klikt op Aanmelden en Betalen dan kom je op onze Activiteitenkalender. Zoek de juiste datum en klik op de activiteit. In het venster ‘Evenement Bekijken’ zie je hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Als er nog plaats is klik dan op ‘Deelname toevoegen’. (Deze knop ontbreekt als het maximum aantal deelnemers is bereikt. Probeer het dan nog eens een dag voor activiteit. Er kunnen zich mensen afmelden.) Vul in het venster Deelname toevoegen’ je gegevens in. Ben je als vrijwilliger ingeschreven bij de Stichting Renkums Beekdal kies dan in het veld ‘Kortingscode’ voor ‘Korting 100 procent‘. Heb je een GelrePas kies dan bij aanmelding in het veld ‘Kortingscode’ voor ‘GelrePas’.   (Laat je GelrePas scannen voor aanvang van de activiteit. Het saldo moet toereikend zijn.) Geef aan of je een bevestiging van aanmelding wilt ontvangen. Ga door naar de Betaalmodule en betaal met iDEAL. Van een betaling ontvang je een bevestiging per e-mail. Een dag voor de activiteit ontvang je ook nog een herinnering. Annuleren is mogelijk tot 2 dagen voor de activiteit, via een e-mail naar de contactpersoon die vermeld staat in de aankondiging. Wij bevestigen je annulering en zorgen dat je betaling wordt teruggestort. Kan je niet werken met iDEAL? Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon. Deze meldt je aan via de keuzemogelijkheid ‘GelrePas / Betaal aan kassa’.