De Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug herbergen veel resten uit de prehistorie. Veel was al bekend, maar minstens zoveel bleek nog onontdekt. In de afgelopen paar jaar hebben duizenden vrijwilligers op gedetailleerde hoogtekaarten gespeurd naar archeologisch erfgoed.  Dat deden ze in het kader van het burgerwetenschapsproject ‘Erfgoed gezocht’. Door hun gezamenlijke inzet zijn we nu honderden voorheen onbekende grafheuvels rijker. Ook zijn vele vierkante kilometers aan prehistorische akkercomplexen (raatakker of ‘Celtic Fields’). ontdekt en in kaart gebracht.

Archeoloog Eva Kaptijn is projectleider van ‘Erfgoed Gezocht. Zij vertelt ons meer over dit unieke project en de waardevolle bijdragen van de vele burgeronderzoekers. Ze zal ook uitleggen wat de nieuwe ontdekkingen in het Renkums Beekdal en omgeving betekenen voor onze kennis van de prehistorie van Gelderland, van Nederland en zelfs van Europa.

Je bent van harte welkom:

Plaats:                Boscafé De Beken, NIeuwe Keijenbergseweg 174 in Renkum
Datum:              Woensdag 15 februari
Aanvang:         19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur
Kosten:             5 euro, voor toegang en koffie/thee in de pauze.
Aanmelden:   via de volgende link aanmelden en betalen
Contact:          Wim Braakhekke (wim.braakhekke@renkumsbeekdal.nl )