Woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Staten Verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen organiseren Rijnbrink, Rozet en de Samenwerkende Bibliotheken Gelderland op donderdag 9 maart een lijsttrekkersdebat in de Rozet in Arnhem. Er wordt samengewerkt met Omroep Gelderland, RTV Connect en andere lokale omroepen. U kunt hier een bijdrage aan leveren.

Wolven op de Veluwe, aanpak van de stikstofproblematiek, jonge starters en de woningmarkt, openbaar vervoer, verduurzaming van de energie, grondwater onttrekken in bepaalde Gelderse gebieden. Een greep uit e onderwerpen waar de Provinciale Staten zich mee bezighouden.
In het debat op  9 maart worden de lijsttrekkers van de politieke partijen aan de tand gevoeld over allerhande onderwerpen. Daarbij wordt vooral ingegaan op onderwerpen die voor u, als inwoner van Gelderland, belangrijk zijn. U kunt dus een bijdrage leveren aan het debat.

Wat moet u doen?
Meedoen is simpel. Kom naar een van de vestigingen van de bibliotheken Veluwezoom en vul daar een antwoordkaart in. Bent u niet in de gelegenheid om  naar de bibliotheek te komen? Dan kunt u uw onderwerp doorgeven via internet: www.debatprovincialestaten2023.nl

Het debat
Donderdag 9 maart vindt van 19.30 uur tot 21.00 uur het debat plaats in Rozet Arnhem. Uit alle inzendingen worden de onderwerpen voor het debat gekozen. Een aantal inzenders zal gevraagd worden om hun onderwerp tijdens jet debat toe te lichten. Bijvoorbeeld door vooraf een video in te spreken of tijdens de debatavond op 9 maart. De organisatie neemt contact op met deze inzenders.

Het debat wordt ook via livestream uitgezonden. enkele dagen voor het debat wordt op de website gedeeld op welke internetpagina u de livestream kunt volgen.