Digitale spelletjes hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen en jongeren. Samen met anderen dezelfde game spelen en mooie dingen creëren stimuleert hun creativiteit en laat ze spannende dingen beleven, terwijl ze veilig thuis op de bank zitten. In games is alles wat je maar bedenken kunt, mogelijk. Bij de Bibliotheek Veluwezoom kunnen kinderen leren om zélf een game te bouwen, met het programma Bloxels. In een tweedelige workshop maken ze op een speelse manier kennis met nieuwe media en nieuwe technieken om te gaan, en hebben ze een gezellige middag met leeftijdsgenootjes.

 Met Bloxels kunnen kinderen een eigen game bouwen met landschappen, karakters en  verschillende levels. Het begint met een ontwerp op een soort kralenplank, waarbij de gekleurde blokjes elk een andere rol krijgen. Daarna scannen ze hun ontwerp en kunnen ze de game samen spelen op de iPad!

Deelnemen kost € 5,00 per kind. Dit is voor twee middagen. Digiplay is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar.

Waar en wanneer

  • de Bibliotheek Oosterbeek: maandag 13 en dinsdag 14 maart van 15.30 tot 17.00 uur
  • de Bibliotheek Renkum: maandag 20 en dinsdag 21 maart van 15.30 tot 17.00 uur

Meer informatie en aanmelden: bibliotheekveluwezoom.nl/agenda