Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u vanaf donderdag 13 maart terecht in de Bibliotheek Oosterbeek. Samen met deskundige vrijwilligers van Rechtswinkel Renkum biedt de Bibliotheek Veluwezoom een gratis Belastingcafé, ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2022.

Belastingcafé

Iedereen die hulp nodig heeft bij de Belastingaangifte kan het Belastingcafé bezoeken. De hulp is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en aanmelden is niet nodig.

Je kunt terecht met vragen over inkomstenbelasting, toeslagen, erfbelasting, eigen bijdrage Wet Langdurige Zorg en andere onderwerpen. Daarnaast kun je samen de Belastingaangifte invullen en – zo nodig – een DigiD aanvragen.

  • Maandag 13 maart van 9.30 – 12.00 uur
  • Donderdag 16 maart van 13.30 – 16.00 uur
  • Vrijdag 24 maart van 9.30 – 12.00 uur

Computerfaciliteiten

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker.

Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien  organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Meer informatie: www.bibliotheekveluwezoom.nl/belastingaangifte