Wandelingen in 2023

  • maandag 5 juni 2023 Wandeling: omgeving Doornenkampseweg
  • dinsdag 11 juli 2023 Natuurwandeling
  • dinsdag 19 september 2023 Wandeling

Vanaf de zomer worden de wandelingen gelopen op dinsdagavond, startend om 19.00 uur: zie wijkindeling
Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen. Tijdens de wandelingen kijken we naar de leefomgeving. Is deze goed, kan er nog wat verbeterd worden, is er iets dat aangepakt moet worden. De bewoners die langs de route wonen krijgen een uitnodigingsbrief in de brievenbus. We hopen u een keer te zien tijdens de wandeling. 

Impressies buurtwandelingen 2023

Buurtwandeling 17 april 2022 aan de andere kant van de Bennekomseweg

De wandeling ging door een voornamelijk groene wijk. Het is een rustige wijk.  We liepen met ongeveer 10 bewoners en 7 dorpsplatformleden door de wijk. Er kwamen veel bekende onderwerpen ter sprake, zoals overhangend groen, te hard rijden. Daarnaast waren er overal in wegen en parkeerplekken hobbels, waarschijnlijk door de wortels van de bomen. Helaas was er niemand van de gemeente bij de wandeling, zodat we alle opmerkingen in een schema hebben gemaakt dat aan de gemeente zal worden verstuurd. Hier enkele foto's en de actielijst.  23-04-17.actielijst

 

Buurtwandeling 5 september 2022 rondje Bergerhof

Het ging tijdens deze wandeling vooral over te hard rijden op de Beukenlaan, overhangend groen, dode takken in bomen. We liepen in totaal met ongeveer 10 mensen. Tevoren waren er per mail al vragen gesteld door buurtbewoners. Zoals of er drempels geplaatst kunnen worden in de Beukenlaan, of andere snelheidsbeperkende maatregelen. Het parkeren van auto's op de hoogte van de glasbak bij de Europalaan, waardoor mensen er niet meer tussendoor kunnen rijden. Ook het lastige punt van de Leeuwenstraat/Dorpsstraat, waar je niet kan zien of er tegenliggend verkeer aan komt. We hebben alle opmerkingen genoteerd, de meeste punten, zoals overhangend groen en dergelijke zijn heel snel opgelost door de gemeente. Andere, wat lastiger vragen, zijn op een later tijdstip met een ambtenaar ter plekke besproken. Maar dast heeft helaas niet tot veel actie geleid. We houden een vinger aan de pols. Heb je opmerkingen of aanvullingen, mail dan naar infor@renkumheelsum.nl

Natuurwandeling 4 juli 2022

We kregen een uitgebreide rondleiding door de kinderboerderij in Heelsum. Er zijn flink wat plannen gerealiseerd, het ziet er prachtig uit. Naast de kinderboerderij is er ook een stuk grond in gebruik voor het verbouwen van groentes. Enthousiaste vrijwilligers houden zich met kinderboerderij en/of groentetuin bezig. Mooie combinatie voor deze omgeving. Naast de kinderboerderij zijn er ook plannen om het groene stuk goed aan te pakken. Dit wordt nog vervolgd.

 

Buurtwandeling 7 juni 2022: rondje Schutterspad

 Er is onrust over de plannen op het gebied van de leegstaande scholen. Er is wat overlast in de omgeving, het groen wordt niet bijgehouden. Intussen is duidelijk dat de buurtbewoners worden uitgenodigd om mee te praten over de toekomst. De waterspeelplaats is destijds in overleg met de omwonenden gerealiseerd en men hecht eraan om deze plek te behouden.

 

Buurtwandeling 16 mei 2022: rondje Huis van Renkum

Er was vrij veel overhangend groen, dat de trottoirs overdekte. Ook werd de drukte op de Kerkstraat met vrachtauto's genoemd. Er lagen heel wat stoeptegels los. De wandeling was met verschillende buurtbewoners en enkele dorpsplatformleden. Een goede wandeling. De meldingen zijn door de gemeente opgepakt.

  • Plaatsen van tiental zoutbakken.
  • Fietssluis Zandweg Schaapsdrift.
  • €500,- opstarten wijkvereniging Bergerhof.
  • Voor drietal wijkverenigingen kosten betaald, aanvraag statuten vereniging.
  • Hekje speelveld Kerkweg (Heelsum), voorkomt overlast hangjongeren op brommer.