Wandelingen in 2023

  • 17 april 2023 Wandeling
  • 15 mei 2023 Wandeling
  • 5 juni 2023 Wandeling
  • 10 juli 2023 Natuurwandeling
  • 18 september 2023 Wandeling

Alle wandelingen worden gelopen op maandagavond, startend om 19.00 uur: zie wijkindeling

Impressies buurtwandelingen 2022

Buurtwandeling 5 september 2022 rondje Bergerhof

Het ging tijdens deze wandeling vooral over te hard rijden op de Beukenlaan, overhangend groen, dode takken in bomen. We liepen in totaal met ongeveer 10 mensen. Tevoren waren er per mail al vragen gesteld door buurtbewoners. Zoals of er drempels geplaatst kunnen worden in de Beukenlaan, of andere snelheidsbeperkende maatregelen. Het parkeren van auto's op de hoogte van de glasbak bij de Europalaan, waardoor mensen er niet meer tussendoor kunnen rijden. Ook het lastige punt van de Leeuwenstraat/Dorpsstraat, waar je niet kan zien of er tegenliggend verkeer aan komt. We hebben alle opmerkingen genoteerd, de meeste punten, zoals overhangend groen en dergelijke zijn heel snel opgelost door de gemeente. Andere, wat lastiger vragen, zijn op een later tijdstip met een ambtenaar ter plekke besproken. Maar dast heeft helaas niet tot veel actie geleid. We houden een vinger aan de pols. Heb je opmerkingen of aanvullingen, mail dan naar infor@renkumheelsum.nl

Natuurwandeling 4 juli 2022

We kregen een uitgebreide rondleiding door de kinderboerderij in Heelsum. Er zijn flink wat plannen gerealiseerd, het ziet er prachtig uit. Naast de kinderboerderij is er ook een stuk grond in gebruik voor het verbouwen van groentes. Enthousiaste vrijwilligers houden zich met kinderboerderij en/of groentetuin bezig. Mooie combinatie voor deze omgeving. Naast de kinderboerderij zijn er ook plannen om het groene stuk goed aan te pakken. Dit wordt nog vervolgd.

 

Buurtwandeling 7 juni 2022: rondje Schutterspad

 Er is onrust over de plannen op het gebied van de leegstaande scholen. Er is wat overlast in de omgeving, het groen wordt niet bijgehouden. Intussen is duidelijk dat de buurtbewoners worden uitgenodigd om mee te praten over de toekomst. De waterspeelplaats is destijds in overleg met de omwonenden gerealiseerd en men hecht eraan om deze plek te behouden.

 

Buurtwandeling 16 mei 2022: rondje Huis van Renkum

Er was vrij veel overhangend groen, dat de trottoirs overdekte. Ook werd de drukte op de Kerkstraat met vrachtauto's genoemd. Er lagen heel wat stoeptegels los. De wandeling was met verschillende buurtbewoners en enkele dorpsplatformleden. Een goede wandeling. De meldingen zijn door de gemeente opgepakt.

  • Plaatsen van tiental zoutbakken.
  • Fietssluis Zandweg Schaapsdrift.
  • €500,- opstarten wijkvereniging Bergerhof.
  • Voor drietal wijkverenigingen kosten betaald, aanvraag statuten vereniging.
  • Hekje speelveld Kerkweg (Heelsum), voorkomt overlast hangjongeren op brommer.