Op fietsvakantie?

2022 fietsvakantie kleinOp fietsvakantie gaan is een duurzaam en voordelig alternatief voor een vlieg- of autovakantie. Maar, hoe regel je zo'n fietsvakantie? Ga je kamperen of elders overnachten? Welke uitrusting heb je nodig? Wat zijn de kosten? Fietsvakantie-ervaringsdeskundige Eveline Bremmer vertelt er over en ze deelt haar liefde voor het fietsen. Dinsdagavond 31 mei in de Bibliotheek Oosterbeek.

Lees meer: Op fietsvakantie?

Digicafe in Renkum: Tweestapsverificatie. Is het gedoe, of handig?

22 03 21digicafe rkmHet Digicafé is een maandelijkse, gratis bijeenkomst van de Bibliotheek Veluwezoom waar je terecht kunt met alle vragen en uitdagingen die je in de digitale wereld kunt tegenkomen. Heb je ruzie met je smartphone of tablet? Lukt het niet om een e-book te lenen? Hapert je e-mail of heb je een vraag over andere digitale ontwikkelingen? Kom naar het Digicafé! We zoeken samen naar een antwoord. In de maand april legt de Bibliotheek bovendien uit wat tweestapsverificatie is en hoe je het gebruikt.

Lees meer: Digicafe in Renkum: Tweestapsverificatie. Is het gedoe, of handig?

Natuurherstel op de Veluwe

veluweherstelDe Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland met veel unieke planten en dieren. Deze variatie in plant- en diersoorten is belangrijk voor een steDe Veluwe is het groene hart van Nederland. Het is het grootste Natura 2000-gebied op land in Noord-West Europa. De Veluwe is in alle seizoenen aantrekkelijk om er te wonen, werken en recreëren, maar de natuur heeft zwaar te lijden onder te veel stikstofneerslag, verdroging en recreatie.

Lees meer: Natuurherstel op de Veluwe

Lezing over de 'ommuurde tuin' in het Renkums Beekdal

22 03 31beekdalRhea Rekker en Lambert van Gils geven een lezing over De ‘Ommuurde Tuin’ in het Renkums Beekdal op woensdag 6 april 2022.

Rhea en Lambert werken al jaren als vrijwilliger in de Ommuurde Tuin van het Landgoed Oranje Nassau’s Oord. Tijdens de lezing vertellen zij over de rijke geschiedenis van deze tuin, die in de afgelopen decennia onder leiding van Esther Kuiler is omgetoverd van een in verval geraakte moestuin tot een fraaie biologische kwekerij met meer dan 400 verschillende groenten.

Lees meer: Lezing over de 'ommuurde tuin' in het Renkums Beekdal

Agenda

Vergadering:
maandag 
27 juni 2022
Agenda


Wandeling:
maandag
 4
 juli 2022
Natuurwandeling
start bij de kinderboerderij Heelsum

Adverteerders

Social media

Contact & informatie

Voor contact & informatie kunt u een bericht sturen naar:

 

info@renkumheelsum.nl