Cursus Poëzie: van historie tot eigen creatie

persbericht 22 03 17Donderdag 14 april start er in de Bibliotheek Oosterbeek een 4-delige cursus over Nederlandse poëzie. Neerlandica Anna Schimmel laat je kennismaken met verschillende dichtvormen, met dichtkunst/lyriek, de geschiedenis van de dichtkunst, van ‘de Tachtigers’ tot en met hedendaagse dichters, en je gaat zelf met verschillende schrijftechnieken aan de slag om een poëtische tekst te schrijven!

De bijeenkomsten starten steeds met de introductie van twee dichters: een uit het verleden en een uit recente tijden. Samen met de andere deelnemers lees en bespreek je deze gedichten. Na een korte pauze draagt een van de cursisten zijn of haar lievelingsgedicht voor en ga je zelf creatief aan de slag met verschillende dichtvormen. Neerlandica Anna Schimmel is gepensioneerd docente Nederlands en woont in Renkum.

Deelnemen aan de poëziecursus?

De 4-delige cursus vindt plaats op donderdag 14, 21, 28 april en 12 mei van 19.30- 21.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. Gen. Urquhartlaan 1.

Kosten: € 40,00 voor leden van de bibliotheek en € 60,00 voor niet-leden. Aanmelden kan via de Bibliotheek Oosterbeek, tel: 026-333 49 82 of via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

 

Agenda

Vergadering:
maandag 
27 juni 2022
Agenda volgt


Wandeling:
maandag
16 mei
2022
Rondje Huis van Renkum


Adverteerders

Social media

Contact & informatie

Voor contact & informatie kunt u een bericht sturen naar:

 

info@renkumheelsum.nl