Open Monumentendag in Jufferswaard

logoredichemHoewel geen officieel monument, vertegenwoordigen de steenovenruïnes een belangrijk cultureel ergoed van Renkum. Een nieuwe groep vrijwilligers gaat zich buigen over de vraag hoe de toekomst voor de ruïnes eruit zal zien. De Open Monumentendagen worden aangegrepen om hier aandacht aan te geven en u uit te nodigen om te komen kijken. Zaterdag 9 september om 11.00 uur is de start van een bijzondere opening.

Opening en verrassingen

De (groot)ouders van veel Renkumers hebben gewerkt in de steenfabrieken. Veel huidige Renkumers en Heelsumers hebben in de Jufferswaaard gewandeld, gespeeld of ze hebben geschaatst op de plas. Sommigen hebben ook gefeest, in of bij de ruïnes of aan de rivieroevers.

De nieuwe groep vrijwillligers gaat tijdens de Open Monumentendagen van start. In samenwerking met de Stichting Renkums Beekdal en Staatsbosbeheer gaat die groep werken aan studies en plannen voor de ruïnes en de natuur in de Jufferswaard. En helpen bij het schoon houden. 

De opening zal plaats vinden op zaterdag 9 september om 11.00 uur en zal worden verricht door de burgemeester van Renkum, Agnes Shaap. Er worden enkele tenten opgezet bij de oude schoorsteen, voor de start, de communicatie, de kinderactiviteiten en voor ... de verrassingen. 

Het Renkums Open Monumenten dag Comité is samengesteld uit vertegenwoordigers van het Historisch Genootschap Redichem, de Vereniging Vijf Dorpen in 't Groen en de Stichting Renkums Beekdal en werkt samen met vele andere Renkumse organisaties. 

Voor meer informatie over de Open Monumentendagen en over het uitgebreide programma: zie

redichem.

 

Agenda

Vergadering:
maandag
16 september 

agenda volgt

 

Wandeling:
17 juni 2019
Airbornebuurt

 

Adverteerders

Social media

Contact & informatie

Voor contact & informatie kunt u een bericht sturen naar:

 

info@renkumheelsum.nl