Kinderboerderij Heidestein uitgebreid

HHkoeienSinds oktober 2017 is de kinderboerderij Heidestein door zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal uit Arnhem gehuurd van de Gemeente Renkum met de bedoeling om op deze locatie een kleinschalige zorgboerderij op te zetten. Bewoners uit de omgeving kunnen hier ondersteuning krijgen in activerend werk of dagbesteding.

De activiteiten die wij kunnen bieden zijn:
- dierverzorging (van klein tot wat groter)
- groenwerkzaamheden (hovenier, groenteteelt)
- klussen (nieuw, renovatie en onderhoud)

Naast de kinderboerderij is een stuk grond in gebruik genomen om een tuin op te zetten waar de deelnemers in het groen kunnen werken. Het plan hiervoor is in grote lijnen uitgezet maar de daadwerkelijke invulling ervan wordt mede bepaald door de deelnemers.

Op de tuin willen wij zoveel mogelijk met de natuur mee werken. Dit houdt in dat we geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken en voldoende ruimte houden voor nuttige dieren die onze plaagdieren kunnen bestrijden. Wij hopen te bereiken dat de tuin - net zoals de kinderboerderij - een ontmoetingsplek wordt voor omwonenden en deelnemers waar bezoekers kunnen vertoeven en groente, fruit en kruiden kunnen kopen en vervolgens ook zelf (evt. met hulp) van het land kunnen halen.

Wij zijn nog op zoek naar deelnemers die vanuit activerend werk of dagbesteding op onze boerderij willen komen werken. Want zonder deelnemers is er ook geen zorgboerderij.plattegrond HH

Contact voor deelnemers
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
T: 026 333 25 32

 

 

Agenda

Vergadering:
maandag
16 maart
gaat niet door

 

Wandeling:
zaterdag 25 april
gaat niet door

 

Adverteerders

Social media

Contact & informatie

Voor contact & informatie kunt u een bericht sturen naar:

 

info@renkumheelsum.nl