Herfstwandeling op de Veluwe: excursie 13 oktober

VeluweOp zaterdag 13 oktober vanaf 13:30 uur is er een excursie natuurvolgend bosbeheer in Vierhouten, georganiseerd door Nieuwe Veluwe:
‘In rap tempo wordt gevarieerd Veluws bos gekapt om weer plaats te maken voor monotone houtakkers. Met alle gevolgen van dien voor de biodiversiteit, de belevingswaarde en het milieu.’
Om in de praktijk te laten zien dat bosbeheer ook duurzaam kan zijn, geeft Jaap Kuper een presentatie en veldexcursie over natuurvolgend bosbeheer. Het principe heeft hij ontwikkeld in zijn tijd als beheerder van Kroondomein Het Loo.
We bezoeken een voorbeeldlocatie natuurvolgend bosbeheer en een locatie met kaalkap. Omdat de tweede locatie alleen per fiets bereikbaar is, bent u vrij te kiezen dit deel van de excursie al dan niet te volgen.


U kunt een eigen fiets meenemen of er één vooraf reserveren bij hotel Mallejan.
De bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van de Gelderse Natuur en Milieufederatie in samenwerking met Vrienden van de Veluwe en Nieuwe Veluwe.

Locatie en meer informatie volgt bij opgave.
uDur: 2,5 uur.

Wij vragen voor deze excursie een kostenvergoeding van €5,- (koffie/thee en zaalhuur), te voldoen bij aanvang.
Meer informatie en opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0317-425880.

 

Agenda

Vergadering:
maandag
28 september

 

 

 

Adverteerders

Social media

Contact & informatie

Voor contact & informatie kunt u een bericht sturen naar:

 

info@renkumheelsum.nl